کارنامه دژپسند در سطح اداره وزارت اقتصاد نیست| دژپسند کارنامه موفق علمی دارد
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری رسا، چند تن از وکلای ملت امروز شنبه پنجم آبان ماه سال ۹۷ در صحن علنی پارلمان در مخالفت و موافقت با فرهاد دژپسند جهت تصدی پست وزارت اقتصاد صحبت کردند.
اجرای تئوریهای دژپسند در وزارت اقتصاد محال است
علی ساری، نماینده اهواز در مخالفت با فرهاد دژپسند، وزیر پیشنهادی اقتصاد، با بیان اینکه از آقای روحانی که سرانجام تصمیم به تغییر در تیم اقتصادی خود گرفت و تن به این موضوع داد، خوشحال هستیم، گفت: با این وجود انتخاب آقای دژپسند با انتظارات جامعه و مجلس فاصله زیادی دارد.
وی با تأکید بر اینکه علیرغم نامه 200 نفر از نمایندگان که خواستار تغییرات در تیم اقتصادی دولت شدند، و در اوایل سال 97 مجلس وزیر اقتصاد سابق (کرباسیان) را استیضاح کرد، آقای روحانی دژپسند را به مجلس معرفی کرده است، ادامه داد: آقای دژپسند از اینکه جناب عالی در این فضای مبهم سیاسی و اقتصادی قبول مسئولیت کردید سپاسگذارم اما در برنامههای پیشنهادی شما که 50 صفحه است از صفحه 10 به بعد تکرار مکررات انجام شده هیچگونه راهکار عملی برای حل مشکلات اقتصادی ارائه نشده است.
نماینده اهواز در مجلس تصریح کرد: آقای دژپسند در برنامههای شما هیچ راهکار عملی برای برون رفت از شرایط فعلی و اینکه به جامعه پیام مثبتی در جهت افزایش پول ملی و حفظ سرمایه ملی داده شود، ارائه نشده است.
ساری عنوان کرد: با توجه به برنامههای پیشنهادی وزیر اقتصاد دیده میشود که تمام برنامههای وی تئوری است و اجرای فرضیههایی که مطرح شده در این شرایط بسیار محال است.
وی سیاستهای پولی و مالی، سیاست گذاری بیمهها، واگذاری داراییهای دولت، ساماندهی بازار سرمایه، تجارت و سرمایهگذاری خارجی و بهبود شرایط تولید را از مهمترین وظایف وزارت اقتصاد خواند و گفت: با توجه به اینکه 80 درصد بودجه کشور وابسته به فروش نفت است و تمام سیاستهای پولی و مالی باید براساس این موضوع مدون شود، آقای دژپسند باید بگوید در این رابطه با وزیر امور خارجه درباره دیپلماسی اقتصادی چه کارهایی میخواهد انجام بدهد.
نماینده اهواز در مجلس افزود: امروز تحریمهای آمریکا شروع شده و وزیر خزانه داری آمریکا برای عملیاتی کردن تحریمها به برخی کشورها که ما به آنها نفت میفروشیم سفر میکند. اما متأسفانه نقش وزیر اقتصاد ما برای خنثی کردن تحریمها در برنامههایی که ارائه کرده است کم رنگ است، در حالی که انتظار ما این است که وزارت اقتصاد همپا با وزارت خارجه سیاستهایی در این رابطه داشته باشد.
ساری با بیان اینکه وزیر پیشنهادی اقتصاد در برنامههای خود برای تأمین منابع مالی برای اقتصاد ملی برنامهای ارائه نکرده است، گفت: در برنامههای آقای دژپسند موضوعی درباره هدایت نقدینگی به سمت تولید که در آن نیز خودشان تأکید کرده است ندیدم و برنامه اجرایی در این زمینه ارائه نشده است.
وی ادامه داد: در برنامههای وزیر پیشنهادی اقتصاد بر چالش جدی اقتصاد کشور یعنی سرمایه گذاری خارجی ناکافی در کشور بارها تأکید شده است اما اینکه چگونه بتوان زمینههایی را در این فضای سخت فراهم کرد، مغفول مانده است.
نماینده مردم اهواز با بیان اینکه باید هرچه سریعتر پرده سیاه رانت را از اقتصاد کشور کنار زد و سیستم بانکی ناکارآمد را اصلاح کرد، افزود: امروز به اذعان برخی از کارشناسان بانکهای کشور در آستانه ورشکستگی هستند و چندین سال است از استانداردها فاصله گرفتهایم و تراز مالی ما دچار مشکل است و بانکهای خارجی در این فضا مراودات پولی با ما ندارند و وام به ما نمیدهند. آقای وزیر پیشنهادی باید بگوید برای برون رفت از این مسئله چه برنامه ای دارد.
ساری با اعلام اینکه آقای دژپسند باید بگوید برای وصول مطالبات گذشته بانکی چه برنامهای دارد افزود: آیا میدانید 60 درصد دارایی بانکها قابل نقد شدن نیست؟خطر تهدید امنیت اقتصادی ما امروز بالاست و آقای دژپسند باید بگوید داراییهای منجمد بانکها را که امروز چالشی اساسی است میخواهد چگونه حل کند.
وی با بیان اینکه بیشترین بدهی به بانکها برای دولت است که باید برای آن برنامه ای ارائه شود، اظهار داشت: آقای وزیر پیشنهادی باید بگوید مطالبات 110 میلیارد تومانی بانکها که تنها در دست 108 نفر است را چگونه میخواهد پس بگیرد.
نماینده مردم اهواز تصریح کرد: آقای دژپسند باید بگوید برای حمایت از تولید و اشتغال، اصلاح نظام بانکی، مبارزه با گمرکات و اسکلههای غیرمجاز و کارتهای بازرگانی چه برنامهای دارد.
ساری با خطاب قرار دادن دژپسند اظهار داشت: شما زمانی که در سازمان برنامه و بودجه بودید طرح گندم را پیاده کردید که جمع کثیری از فارغ التحصیلان بخش کشاورزی را ناراضی کردید و همچنین در عزل و نصبها در استانهایی خاص نگاه ویژه داشتهاید.
وی اضافه کرد: شنیدهها حاکیست که سالیان سال پاداشهای بودجهای چند صدمیلیون تومانی را مصوب کردید که باید درباره اینها شفافسازی کنید.
ساری افزود: در مدتی که معاون اقتصادی و هماهنگی بودجه کشور بودید و در تدوین و تصویب سه بودجه کشور نقش مهمی داشتید، پاسخ دهید که هزینه جاری کشور چطور سه برابر شد؟ چقدر موفق شدید بودجه عملیاتی را اجرایی کنید؟
نماینده مردم اهواز در مجلس با مخاطب قرار دادن دژپسند، گفت: امیدوارم قبل از پرداختن به واحدهای اقتصاد کلان به شرکتهای زیرمجموعه وزارتخانه بپردازید.
دژپسند با تیم اقتصادی دولت هماهنگ است
رمضانعلی سبحانی فر، نماینده مردم سبزوار در موافقت با فرهاد دژپسند وزیر پیشنهادی اقتصاد طی سخنانی اظهار داشت: امروز در مقابل یک تصمیم مهم قرار داریم که ابعاد داخلی و خارجی دارد، چند ماهی است ثبات اقتصادی کشور به هم خورده و هر روز مسائل اقتصادی نابسامانتر شده و فشارهای اقتصادی بر مردم حاکم شده است.
وی افزود: از طرفی در مقابل ما آمریکا و ایادی آن قرار گرفتند. وزارت خزانهداری آمریکا به عنوان پایگاه اصلی جنگ اقتصادی علیه ایران، هر روز برنامههای ما را دنبال میکند تا به ما صدمه بزند.
نماینده مردم سبزوار در مجلس ادامه داد: امروز باید برای 4 وزیر تصمیمگیری کنیم و آمریکا هم برنامهریزی کرده است تا حداکثر استفاده را از 13 آبان ببرد. وقت آن است تا در مقابل تصمیم آمریکا تصمیمی قاطع و دشمنشکن بگیریم و به وزرای پیشنهادی به خصوص وزیر اقتصاد رای مثبت بدهیم.
وی با اشاره به سوابق فرهاد دژپسند عنوان کرد: برای ما همه سوابق علمی و اجرایی درخشان آقای دژپسند روشن است تمام تحصیلات ایشان در زمینه اقتصادی بوده، عضویت در هیئت علمی دانشگاههای معتبر کشور را داشته و از مدیران موفق کشور هستند.
سبحانیفر با بیان اینکه دژپسند به عنوان مدیری پاکدست مشهور به حسن مالی و اداری معروف است، تصریح کرد: ایشان در کار خودش همیشه با صحت و سلامت کار کرده و در مقابل رانتخواری مقابله کرده است. از آنجایی که از خانوادهای کشاورز است دغدغه مردم را میفهمد. آقای دژپسند بنیانگذار اقتصاد شفاف و تجارت الکترونیک هم بوده است.
نماینده مردم سبزوار در مجلس گفت: آقای دژپسند با تیم اقتصادی دولت هماهنگ است و سابقه کار او در سازمان مدیریت و برنامهریزی در وزارت اقتصاد به او کمک خواهد کرد. ایشان دارای تفکر استقرار اقتصاد بخش خصوصی و فردی قاعده بند و معتقد به انضباط مالی و اقتصادی است. در سال 1375 آقای دژپسند مسئول تدوین برنامه اقتصاد بدون نفت بود و در همان سال مدیرکل اقتصاد کلان برنامه نیز بوده است.
وی با اشاره به برنامههای دژپسند اظهار داشت: ایشان در برنامههای خود بر بانکداری بانکها و نه بنگاهداری آنها تاکید کرده و معتقد است بانکها باید تسهیلات را در اختیار مردم قرار دهند. همچنین آقای دژپسند راهکار مقابله با تحریمها را تدوین کرده و برنامههایی برای کنترل تورم، کاهش بیکاری، و تعامل و مشارکت با بخش خصوصی و رقابتپذیر کردن اقتصاد تبیین کرده است.
سبحانیفر با بیان اینکه یکی ازمشکلات ما در تولید، فضای کسب و کار است، عنوان کرد: ایشان برای این بخش هم برنامه دارند. از جمله مهمترین برنامههای آقای دژپسند ارتقای شفافیت مالی، بهبود فضای کسب و کار و استفاده از فضای دیپلماسی برای رشد اقتصادی است. از آنجایی که آقای دژپسند از افراد موثر در تدوین پیشنویس برنامه ششم بوده است کلیه برنامههای خود را منطبق با برنامه ششم توسعه تبیین کرده است.
دژپسند از ظرفیت دانشگاهیان در اقتصاد بهره میبرد
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار در موافقت با فرهاد دژپسند وزیر پیشنهاد اقتصاد گفت: امروز در محضر ملت و خدا هستیم و باید شاخصه تصمیمگیری ما منافع ملی باشد.
وی افزود: در چند سال گذشته یکی از دغدغههای ما عدمهماهنگی بین تیم اقتصادی دولت بود. با انتخاب آقای دژپسند هماهنگی و همگرایی در بخش سازمان مدیریت، وزارت اقتصاد، و بانک مرکزی ایجاد خواهد شد تا یک نگاه برنامهای و علمی بر اقتصاد کشور حاکم شود.
نماینده مردم گرمسار در مجلس تصریح کرد: آقای دژپسند تمام مراحل مدیریتی خود را در سازمان برنامه طی کرده و براساس قاعده و به صورت پلکانی رشد کرده؛ این طور نبوده که این راه را یک شبه طی کند.
وی با بیان اینکه آقای دژپسند عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی است، گفت: این موضوع یک فرصت است تا ایشان از ظرفیت دانشگاهیان برای ایجاد هستههای نواندیشی در وزارت اقتصاد استفاده کند.
کاتب افزود: آقای دژپسند در سازمان مدیریت و برنامهریزی در تدوین طرحها و برنامههای مادر کشور بیشترین نقش را داشته و امروز آگاه به این قوانین است.
نماینده مردم گرمسار در مجلس با بیان اینکه یکی از موانع رشد تولید موضوع مالیات بر ارزش افزوده است، خاطرنشان کرد: ما از ایشان میخواهیم تا در موضوع مالیات بر ارزش افزوده و اصلاح ساختار نظام بانکی که باید در خدمت تولید باشد، اقدام کند.
وی در پایان عنوان کرد: ما باید در خانه ملت با خدا عهد ببندیم و به آنچه میگوییم عمل کنیم.
کارنامه دژپسند در سازمان برنامه و بودجه موفق نیست
یحیی کمالیپور، نماینده مردم جیرفت در جریان بررسی صلاحیت 4 وزیر پیشنهادی دولت در مخالفت با فرهاد دژپسند، وزیر پیشنهادی اقتصاد، گفت: همه ما میدانیم که گذشته چراغ راه آینده است، بیاییم کارنامه آقای دژپسند در سازمان برنامه و بودجه را مد نظر قرار دهیم و براساس این گذشته برای آینده مردم و کشور تصمیم بگیریم.
وی با بیان اینکه آقای دژپسند دکترای اقتصاد بینالملل دارد، افزود: وی از سال 84 در سازمان برنامه و بودجه کار میکند، مگر نه این است که یک پای اقتصاد کشور سازمان برنامه و بودجه است، کدام برنامه را میبینید؟ کدام برنامه را میبینید که در جای مناسب هزینه شده است؟
نماینده مردم جیرفت در مجلس خطاب به وزیر پیشنهادی اقتصاد،گفت: شما ماده 30 قانون برنامه و بودجه کشور را خوب میدانید. مگر نه این است که شما باید با استفاده نظرات متخصصان و کارشناسان در سازمان اجرایی کشور، بودجه این کشور را ببندید. آیا این کار را انجام دادهاید؟ شما میدانید تفریغ بودجه نشان میدهد که به جای استقراض و آوردن متمم بودجه، از بانک پول دریافت کردید. قطعا این مسئله باعث افزایش پایه پولی در کشور شده است. درآمدهای حاصل از فروش ارز را بدون اجازه مجلس صرف کسری بودجه کردید و این هم باعث افزایش پایه پولی در کشور شده است.
وی خطاب به وزیر پیشنهادی اقتصاد اظهار داشت: در لایحه بودجه سال 96، 10 میلیارد تومان را برای یک مرکز تحقیقاتی و پژوهشی اختصاص دادید که این مرکز تنها یک اتاق در سازمان برنامه و بودجه دارد، بفرمائید و برای مردم و نمایندگان شفافسازی کنید با این 10 میلیارد تومان چه کارهایی انجام دادید؟
عضو کمیسیون قضایی مجلس با بیان اینکه مگر نه این است که مردم باید نتیجه عملکرد مثبت شما را در رفاه، اقتصاد، اشتغال ببینند؟ آیا واقعا این مشاهده میشود؟
کمالیپور خطاب به دژپسند گفت: شما عنوان کردید که اقتصاد بیمار این کشور را نجات میدهید. آقای دژپسند شما 50 صفحه برنامه ارائه دادید. ای کاش به جای 50 صفحه 5 صفحه برنامه میدادید و به آن عمل میکردید.
نماینده مردم جیرفت در مجلس تصریح کرد: آقای دژپسند آنچه را که شما در برنامه خود به آن از جمله مسائل بیمهها و بانکها و غیره که به آنها اشاره کردید و گفتید که باید این کارها انجام شود و باید این اصلاحات انجام شود. کدام برنامه علمی، عملی و کدام راهکار در این برنامه 50 صفحهای شما دیده می شود./۸۵۶/پ۲۰۲/ق